Erbicidare/Tratamente fitosanitare

Erbicidarea se realizează prin pulverizarea soluției când vegetația (buruienile) are o înălțime de 10-12 cm și plantele au 3-5 frunze, deoarece absorbția erbicidului se face prin frunze. De regulă, se utilizează doar erbicide cu acțiune totală. Pentru suprafețe mai mici de 500 mp se folosesc pompele manuale, iar pentru suprafețe mai mari de 500 mp se execută pulverizarea cu ceață rece cu utilaje specifice. Pentru erbicidarea terasamentului de cale ferată se va folosi un dispozitiv de erbicidare atașabil pe un mijloc de transport CFR (vagon).

Tratamentele fitosanitare de combatere a bolilor, dăunătorilor și agenților fitopatogeni (de exemplu: Hyphantria cunea = omida păroasă, Pseudomonas syringe = arsura bacteriană, Cameraria orhidella = larva minieră, Mycospharelle maculiformis = antracnoză) se realizează în funcție de condițiile meteo, prin stropirea periodică a plantelor cu soluții preparate în diverse concentrații și combinații de substanțe fungicide, insecticide, acaricide, folosite în funcție de natura bolilor și dăunătorilor ce trebuie combătute.

Lucrările de combatere sunt constituite din tratamente executate la solicitarea beneficiarilor și tratamente necesare în cazul unor boli saudăunători ce pot deteriora vegetația existentă pe aliniamente stradale, în parcuri și păduri.

Meniu